Rólam

Sporttal való kapcsolatom egészen régre, óvodás koromra nyúlik vissza. Ikertestvérem veleszületett krónikus betegsége kapcsán az orvosok az úszást javasolták, így kerültünk hamar a székesfehérvári uszoda legkisebb medencéjének a partjára.

Kisiskolásként azonban már öttusázóként jártam az uszodába. Végig lépkedtem a ranglétrán. Kéttusázás után jött a három-, majd a négy- és az öt is. Erre nagyon büszke vagyok, hiszen sokan nem jutnak el idáig, mivel addig rengeteg akadályt le kell küzdeni. Hosszú úton 16-18 éves korára jut el egy sportoló addig, hogy ennek a tradicionális sportnak mind az öt számát versenyszerűen űzze. Hajnali edzések. Heti 16-18 edzés, mellette az iskolában is helyt kell állni. Lemondások, mint például a hétvégi bulik a barátokkal.

Életem része volt a sport. Az voltam, aki kukás autós akart lenni – hiszen “milyen menők és csak heti egy napot dolgoznak (az utcánkon legalábbis csak egyszer haladnak át)” – majd pedig olimpiai bajnok. Ezzel a céllal és álommal ugrottam reggelente 5:40-kor a medencébe, koptattam a futócipőm, koncentráltam a lövészetnél, léptem a pástra és ültem fel a lóra.

Egészen addig, míg válaszút elé nem kerültem. Főiskola, egyetem vagy sport? Ha szigorúan a tényeket nézzük, akkor eredményeim alapján nem volt nehéz kérdés, mégis életem legnehezebb döntése volt. Egy álmot kellett félretennem.

Édesanyám azt mondta, úgy szocializálódtunk, hogy a sport része az életünknek. Habár átalakult a célja, a fontossága vagy a helye, de az életem része maradt. Úszás, futás, túrázás, kondizás, focizás kisebb-nagyobb részben mindig jelen voltak a mindennapjaimban. Munkahelyemnek is a sport szeretete miatt választottam a Decathlont.

Hamar bebizonyosodott, hogy nagy szükségem van a sportra, ami rengeteget adott és ad számomra a mai napig. A sportnak köszönhetem, hogy az vagyok aki, olyan amilyen. Hiszem, hogy a sport által vagyok jobb ember, jobb férj és talán jobb apa is leszek. És minél vagy kinél jobb? Önmagamnál, önmagamhoz képest. Segít egyensúlyban maradni, megedz testileg, lelkileg, mentálisan. Általa jobban megismerem önmagam, megtalálom saját kérdéseimre saját válaszaimat.

Azóta immáron amatőr sportolóként új álmaim vannak. Szeretnék IRONMAN lenni, szeretném egyszer körbefutni egyedül a Balatont és szeretnék sok magas hegyre felfutni. Lehet, hogy ezen álmok megvalósításával akarom korábbi, olimpiai álmomért kárpotólni magam? Nem tudom. De talán majd erre is választ kapok egyszer.