Kategóriák
Bejegyzések Versenybeszámolók

Egy újabb versenybeszámoló helyett…

Somának tisztelegve

Idén is rajthoz álltam a Budai trail versenyen. Azon a versenyen, ahol lehetőség volt beszerezni a Somakönyvet.

SOMAKÖNYV
,,A könyv, Soma (Csáky Laci terepfutótársunk fia) története, amely 2022. április 4-én kezdődött egy magasfeszültségű áramütéssel, amelyet bajban lévő barátjának segítségére sietve szenvedett el, egy tehervagon tetején.Testének több mint ötven százaléka megégett, súlyos koponya és lábtörést szenvedett. Kettő hónapot töltött élet-halál között mélyaltatásban. Ezrek drukkoltak, drukkolnak neki és szorítottak, imádkoztak érte, adtak vért, támogatták az életben maradását. Ha karácsonyi ajándékot keresel, akkor a figyelmedbe ajánljuk a Soma könyvet, melyet megvásárolhatsz a Versenyközpontban a Terepfutás.hu standnál, vagy megrendelheted. Ára nincs, annyit adsz érte amennyit akarsz.” – állt a felhívás a versenyt megelőző hírlevélben.

A táv teljesítését követően, miután összekapartam magam, megettem a finom ebédet és a komfortérzetem is sokat javult, elindultam a kávé-beszerző utamra. Ekkor ütköztem bele a Terepfutás.hu standba és a Somakönyvbe. Talán Takács Krisztián Csipitől hallottam egy podcastban, hogy a futástól kimerült ember úgy viselkedik, mint amikor részeg. Ez rám is igaz. Ilyenkor mindenkit szeretek, megered a nyelvem és sokkal oldottabb és vidámabb vagyok. A becsületkasszás kávéért is 1000 forintot adtam, majd oda is ugrottam a pulthoz és vásároltam egy könyvet. Felkeltette az érdeklődésemet már a hírlevél is, szeretek olvasni, no meg ettől kicsit jobb embernek éreztem magam.

Múlt héten már pont terveztem, hogy leülök és szokásosan kiírom magamból a Budai Trail élményeit, amikor is kezembe akadt a könyv. Az első fejezetet követően jobban utána jártam az interneten a történetnek, amit a könyv feldolgoz. Elolvastam pár interjút a fent említett Csáky Lászlóval, valamint megnéztem egy videós interjút magával Somával is. Ekkor tudatosult bennem csak igazán, hogy miről is van szó…

Az önismeret útjára lépve magamat fejtegetve felismertem azt, hogy a sportban a heroikus küzdelmeket keresem. Ezért is teljesítek egyre hosszabb távokat, kelek korán, edzek olykor eszeveszettül. Valahonnan gyerekkoromból jön ez, amikor is arról álmodoztam, hogy hősies tetteket hajtok majd végre.

Megismerve Soma történetét kicsit zavarba jöttem, valahol elszégyelltem magam…

Soma az, aki egy hős! Ő hajtott végre hősies tettet! Ő az, aki önmagát veszélyeztetve cselekedett, hogy mentse barátját!

Így eme bejegyzésemben ahelyett, hogy részletezném, hogyan küzdöttem meg a Budai Trail 27 kilométerével, az időjárással és a pálya viszontagságaival, Somának szeretnék tisztelegni nagybetűs HŐSIES tettéért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük