Kategóriák
Bejegyzések

2023 Évzáró

Micsoda év volt!
Sport szempontjából egy mentálisan nehéz, motivációt tekintve hullámzó év van mögöttem. Munkát tettem bele bőven, efelől nincs bennem kétség, és összességében egy nagyon sikeres évet zártam újfent, ami miatt elégedett vagyok. A sport megmutatta ismét, hogy amennyit beleteszel, annyit veszel ki belőle.

A Pécs-Harkány 25 km-es futóversenyével kezdtem az évet, ami életem eddigi legjobban sikerült versenye volt. Minden klappolt, minden a helyén volt. Szárnyaltam.
„Jól jött ki a lépés” – Pécs-Harkány versenybeszámoló

A következő állomás a Vértes Terep Maraton volt Száron, ahol a tavalyi évhez hasonlóan sikerült a félmaratoni távon diadalmaskodnom, ami viszont fontosabb, hogy óriási felismeréssel tudtam továbblépni önismereti – elég húzós vonalvezetésű – utamon.
Jöttem, futottam, felismertem és nyertem

Majd érkezett a tavaszi célverseny, a Bécs Maraton, ahol szerettem volna befurakodni 3 óra alá. Sikerült! Végig melóztam a 42,2 kilométert, de a maraton ilyen! Pont, mint az élet!
Maraton, mint az élet – Bécs maraton versenybeszámoló

Idén is rajthoz álltam az Ultrabalatonon, azonban – bár nehéz szívvel – egykori csapatomból kilépve immáron 3 fős férfi váltóban kerültem meg a magyar tengert. Ismét rengeteg élménnyel, kedves emlékkel, közös pillanattal, új kapcsolatokkal és sok mélységgel gazdagított ez a verseny.

UB után berobbant a triatlon szezon. Három középtáv teljesítését tűztem ki célul. Keszthely, majd Tata (Old Lake Man) és Balatonfűzfő volt a három állomás. Három sikeres teljesítés, három tanulság, három győzelem önmagam felett, mindemellett pedig három dobogó.
Keszthely Triatlon OB – versenybeszámoló
Old Lake Man 2023
Balatonman Fűzfő középtáv és ami mögötte van

Idén is kihagyhatatlan volt a Budapest Maraton, ahol sikerült (szó szerint) egy pofonba belerohannom, így a maraton ismét megmutatta számomra ikonikus mivoltját.
Maraton, mint nagy tanító

Az évet – zsinórban harmadik éve – a Budai Trailen zártam versenyzés szempontjából, ami egy brutál izgalmas versenyt és egy óriási mentális próbatételt hozott, de kiálltam ezt a próbát is!
Fentről a mélybe, majd vissza!

A fenti 9 verseny mellett még három alkalommal iramfutóként is jelen voltam köztetek, amiket egytől-egyig nagyon élveztem.

2023.12.01.
Megszületett második gyermekünk, Janka 🙂
Így decemberre nem kértem edzéstervet. Dusival megegyeztünk, hogy pihenek, a családra és az új, merőben nehezebb helyzetre koncentrálok és januártól állunk bele szépen lassan a munkába. Feladat annyi volt csupán, hogy maradjak mozgásban. Ez nem volt nehéz, hiszen – függő betegségre hajazóan – muszàj mozognom! Valamint elérhető közelségben volt, hogy 2023-ban 2500 futott kilométert tegyek le az asztalra. Így az úszást (idő hiánya miatt) és a bringát teljes mértékben mellőztem, futni azonban rendszeresen eljártam, amikor lehetőségem adódott.

És sikerült. 2023-ban 2500 futott kilométert gyűjtöttem össze. Ennyit korábban még sohasem.
Emellett 229,6 kilométert úsztam és 4273,4 kilométert bringáztam az év során (de ki számolja?! 😃).

Köszönöm mindenkinek, akiknek a segítségével elérhettem ezen sikereket! Köszönöm mindenki támogatását, segítségét, biztatását és elismerését! Köszönök mindent!

És milyen lesz 2024?
Izgalmas és nehéz, az biztos!
Eltökélten és tettre készen állok előtte!
Lesznek változások és készen állok rájuk.
Készen állok arra is, hogy változzak, változtassak!
Más szellemben és szemléletben kezdem ezt az évet az élet megannyi terén, de erről majd később 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük